Tehnička podrška
Povratak na listu poziva

e-Sveučilišta

Kod poziva: NPOO.C3.1.R2-I1.01

Verzija poziva: 1

Operativni program: NPOO

Tip natječaja: Izravna dodjela – strateški projekt

Status:

Datum objave: 18.04.23, 17:53

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 19.04.23, 00:00

Rok za podnošenje projektnih prijava: 19.05.23, 23:58

Nadležno tijelo: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Pitanja i odgovori (0)

Pogledaj sve

Svrha ovog poziva

Cilj projekta “e-Sveučilišta” jest unaprjeđenje kvalitete i dostupnosti sustava visokog obrazovanja, osnaživanjem fleksibilnosti i inovativnosti javnih visokih učilišta i njihovih sastavnica kroz podršku ulaganjima u digitalnu nastavnu infrastrukturu koja će doprinijeti učinkovitijoj digitalnoj preobrazbi i podizanju digitalne zrelosti visokog obrazovanja i povezane znanstvene djelatnosti na cijelom području RH.


Predmet ovog poziva

Digitalna nastavna infrastruktura obuhvatit će opremanje javnih visokih učilišta na temelju preporuka koje će dati neovisni stručnjaci angažirani kroz Instrument tehničke pomoći Europske komisije. Svrha investicije je osigurati potrebnu nastavnu infrastrukturu i otvorene digitalne nastavne resurse za kvalitetno visoko obrazovanje, razvoj i izvođenje e-učenja, online učenja, aktivnog učenja. Ulaganje u digitalnu preobrazbu visokog obrazovanja pomoći će oporavku iz krize i dati podršku dugoročnom i održivom razvoju visokog obrazovanja. Nagli prijelaz na učenje i poučavanje na daljinu bit će prilika i poticaj za razvoj kvalitetnih digitalnih alata i resursa.

Ova investicija uključuje razvoj otvorenih digitalnih nastavnih resursa uz nabavu aktivne opreme (opremanje učionica projektorom, računalom, ozvučenjem, studija za snimanje video lekcija) te unaprjeđenje pasivne mreže (rasvjeta, optika, elektroinstalacije, razvodni paneli, konektori itd.) koja će podržati nove tehnologije i digitalne nastavne resurse.

Ukupna bespovratna sredstva: 84.013.537,73 €

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 0,00 €

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 84.013.537,73 €

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva:
  • Ustanove

Obrasci


Prilozi


Upute za prijavitelje


Obavijesti

Trenutno nema obavijesti.