Tehnička podrška
Povratak na listu poziva

Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća"

Kod poziva: NPOO.C1.1.2.R2-I3.02

Verzija poziva: 1

Operativni program: NPOO

Tip natječaja: Otvoreni poziv

Status:

Datum objave: 12.07.22, 12:00

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 12.08.22, 11:00

Rok za podnošenje projektnih prijava: 12.09.22, 16:00

Nadležno tijelo: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

Pitanja i odgovori (98)


Svrha ovog poziva

Potaknuti rast novoosnovanih poduzeća koja razvijaju inovacije (proizvode, usluge ili tehnologije) bazirane na znanju ili visokim tehnologijama, koji su novi ili znatno poboljšani u usporedbi s dostignućima na tržištu. Podržat će se projekti u pred-komercijalnoj fazi za budući razvoj i komercijalizaciju proizvoda/usluga, tehnologija, povećanje proizvodnih kapaciteta povezanih s projektom i povećanje spremnosti poduzeća za investicije.


Predmet ovog poziva

Poticanje investicije novoosnovanih MSP-ova s projektima čija je tehnološka zrelost izvan faze dokazivanja koncepta, ali koja još nisu spremna za tržište, tj. njihova tehnološka razina razvijenosti projekta je između TRL 5 - TRL 8, kroz podršku za razvoj inovacija, s naglaskom na povećanje proizvodnih kapaciteta i upravljanje poduzećem, njegovoj spremnosti za ulaganja investitora, i poboljšanja u komercijalizaciji proizvoda, usluga i tehnologija.

Ukupna bespovratna sredstva: 141.700.000,00 kn

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 200.000,00 kn

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 1.000.000,00 kn

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva:
  • Mikro poduzetnici
  • Mali poduzetnici
  • Srednji poduzetnici

Obrasci


Prilozi


Upute za prijavitelje


Obavijesti

OBAVIJEST - Objava 1. izmjene Poziva na dostavu projektnih prijedloga Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća (25. srpnja 2022.)


Sadržaj:

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je 1. izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga  „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ (Referentni broj: NPOO.C1.1.2. R2-I3.02). Izmjene su tehničke prirode, a unesene su u natječajnu dokumentaciju na način da su jasno istaknute.

Izmijenjeni su sljedeći dokumenti: 

  • Upute za prijavitelje - u poglavlju 2.10. Prihvatljive kategorije troškova

 

Prethodna verzija dokumentacije s današnjim danom prestaje biti važeća. Prva izmjena natječajne dokumentacije objavljena je i dostupna. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eNPOO (https://fondovieu.gov.hr/), na kojem su objavljene sve informacije i dokumentacija poziva

Posljednje ažuriranje: 25.07.22, 14:03

Obavijest prijaviteljima (12. srpnja 2022):


Sadržaj:

Budući je Poziv "Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća", Kôd poziva: NPOO.C1.1.2.R2-I3.01  zatvoren, Prijavitelji koji su ispunili prijavni obrazac za navedeni Poziv mogu postojeći obrazac preuzeti u .pdf formatu te, ukoliko žele, polja koja su primjenjiva kopirati u novi prijavni obrazac, koji će otvoriti prilikom prijave na novi poziv.

Prijavitelj odgovara za točnost prenesenih podataka. Tijela sustava upravljanja i kontrole korištenja sredstava Mehanizma ne mogu se smatrati odgovornima za podatke prijavitelja.

Posljednje ažuriranje: 12.07.22, 14:46