Tehnička podrška
Povratak na listu poziva

Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, Grupa A

Kod poziva: NPOO.C1.1.1.R6-I1.04

Broj vaučera: 1

Verzija poziva: 1

Operativni program: NPOO

Tip natječaja: Otvoreni poziv

Status:

Datum objave: 01.03.24, 14:00

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 30.04.24, 08:00

Rok za podnošenje projektnih prijava: 01.07.24, 16:00

Nadležno tijelo: Ministarstvo kulture i medija

Pitanja i odgovori (167)

Pogledaj sve

Svrha ovog poziva

Cilj poziva je jačanje kapaciteta kulturnih i kreativnih industrija za poslovanje na jedinstvenom digitalnom tržištu u skladu s novim regulatornim i zakonodavnim okvirom te razvoj novih inovativnih procesa, proizvoda i usluga što će doprinijeti kulturnoj i medijskoj raznolikosti i pluralizmu. Pozivom će se omogućiti mikro, malim i srednjim poduzećima uvođenje novih tehnologija u poslovne modele i proizvodne procese, kao i provedba svih aktivnosti koje su preduvjet za kvalitetnu digitalnu transformaciju s ciljem optimizacije, povećanja kvalitete te time i konkurentnosti kulturno umjetničkog i kreativnog proizvoda i usluga na globalnom digitalnom tržištu.


Predmet ovog poziva

Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija. Ovim će se pozivom poslovnim subjektima u području kulturnih i kreativnih industrija omogućiti jačanje kapaciteta za prilagodbu poslovanja novom regulatornom i zakonodavnom okviru jedinstvenog digitalnog tržišta te stvaranje, promicanje i distribuciju novih inovativnih proizvoda i usluga.

Ukupna bespovratna sredstva: 21.000.000,00 €

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 40.000,00 €

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 995.000,00 €

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva:
  • Organizacije civilnog društva
  • Ustanove
  • Građani
  • Trgovačko društvo

Obrasci


Prilozi


Upute za prijavitelje


Obavijesti

Najava online informativne radionice u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“ (referentni broj: NPOO.C1.1.1.R6-I1.04)


Sadržaj:

Ministarstvo kulture i medija organizirat će online informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje putem aplikacije Microsoft Teams. Online informativna radionica za obje grupe (A i B) bit će održana u ponedjeljak 29. travnja 2024., a predviđeno trajanje je od 10:30 do 12:30 sati.

Svrha je online informativne radionice detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i kriterijima natječaja te procedurama za prijavu, ocjenjivanje i provedbu projekata. Sudjelovanje na online informativnoj radionici je besplatno.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti prijavni obrazac i poslati ga na adresu elektroničke pošte: npoo-prijava@min-kulture.hr. U obzir će se uzimati prijave pristigle do 25. travnja 2024. (četvrtak) odnosno do popunjenosti kapaciteta i to prema redoslijedu zaprimanja.

Prihvatljivi sudionici će putem elektroničke pošte zaprimiti potvrdu o prihvaćanju prijave te uputu o načinu prisustvovanja i sudjelovanja na online informativnoj radionici.

Posljednje ažuriranje: 11.04.24, 14:37


VAŽNO! Objava prve izmjene i dopune natječajne  dokumentacije Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“ i novi rok za podnošenje projektnog prijedloga


Sadržaj:

 Ministarstvo kulture i medija dana 27. ožujka 2024. objavljuje 1. izmjenu natječajne dokumentacije Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“ (referentni broj: NPOO.C1.1.1.R6-I1.04). Dokument s popisom izmjena, kao i nove važeće verzije natječajne dokumentacije,  dostupni su za preuzimanje na mrežnoj stranici sustava eNPOO: GRUPA A. Kao novi dokument uvodi se Dodatak 1.1. Prijavnog obrasca  kojeg obavezno moraju ispuniti i podnijeti prijavitelji koji su obrtnici.

Kako bi prijavitelji imali dovoljno vremena za prilagodbu svojih projektnih prijedloga, početak zaprimanja projektnih prijava pomaknut je na dan 30. travnja 2024. (od 8:00h), a prijave će se moći podnositi do dana 1. srpnja 2024. godine (do 16:00h).

Posljednje ažuriranje: 27.03.24, 15:27