Tehnička podrška
Povratak na listu poziva

Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, Grupa B

Kod poziva: NPOO.C1.1.1.R6-I1.04

Broj vaučera: 2

Verzija poziva: 1

Operativni program: NPOO

Tip natječaja: Otvoreni poziv

Status:

Datum objave: 01.03.24, 14:00

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 30.04.24, 08:00

Rok za podnošenje projektnih prijava: 01.07.24, 16:00

Nadležno tijelo: Ministarstvo kulture i medija

Pitanja i odgovori (360)

Pogledaj sve

Svrha ovog poziva

Cilj poziva je jačanje kapaciteta kulturnih i kreativnih industrija za poslovanje na jedinstvenom digitalnom tržištu u skladu s novim regulatornim i zakonodavnim okvirom te razvoj novih inovativnih procesa, proizvoda i usluga što će doprinijeti kulturnoj i medijskoj raznolikosti i pluralizmu. Pozivom će se omogućiti mikro, malim i srednjim poduzećima uvođenje novih tehnologija u poslovne modele i proizvodne procese, kao i provedba svih aktivnosti koje su preduvjet za kvalitetnu digitalnu transformaciju s ciljem optimizacije, povećanja kvalitete te time i konkurentnosti kulturno umjetničkog i kreativnog proizvoda i usluga na globalnom digitalnom tržištu.


Predmet ovog poziva

Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija. Ovim će se pozivom poslovnim subjektima u području kulturnih i kreativnih industrija omogućiti jačanje kapaciteta za prilagodbu poslovanja novom regulatornom i zakonodavnom okviru jedinstvenog digitalnog tržišta te stvaranje, promicanje i distribuciju novih inovativnih proizvoda i usluga.

Ukupna bespovratna sredstva: 12.180.702,10 €

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 15.000,00 €

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 300.000,00 €

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva:
  • Organizacije civilnog društva
  • Ustanove
  • Građani
  • Trgovačko društvo

Obrasci


Prilozi


Upute za prijavitelje


Obavijesti

Prezentacija „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija - NPOO.C1.1.1.R6-I1.04“


Sadržaj:

Ministarstvo kulture i medija objavilo je prezentaciju koja sadrži sažeti pregled Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija - NPOO.C1.1.1.R6-I1.04“.

Posljednje ažuriranje: 08.05.24, 13:50


Najava online informativne radionice u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava  „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“ (referentni broj: NPOO.C1.1.1.R6-I1.04)


Sadržaj:

Ministarstvo kulture i medija organizirat će online informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje putem aplikacije Microsoft Teams. Online informativna radionica za obje grupe (A i B) bit će održana u ponedjeljak 6. svibnja 2024., a predviđeno je trajanje od 10:30 do 12:30 sati.

Svrha je online informativne radionice detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i kriterijima natječaja te procedurama za prijavu, ocjenjivanje i provedbu projekata. Sudjelovanje na online informativnoj radionici je besplatno.

Prihvatljivi će sudionici putem elektroničke pošte zaprimiti poveznicu i uputu o načinu prisustvovanja i sudjelovanja na online informativnoj radionici.

Posljednje ažuriranje: 02.05.24, 15:22

Važno! Zbog tehničkih poteškoća odgađa se radionica u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“


Sadržaj:

Zbog tehničkih poteškoća odgađa se informativna radionica u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“.

Obavijest o novom terminu održavanja radionice objavit ćemo u najkraćem mogućem roku. Prijavitelji koji su se prijavili na radionice ne trebaju ponovno dostavljati prijavu. Nove poveznice za radionicu bit će dostavljene putem elektroničke pošte.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Posljednje ažuriranje: 29.04.24, 11:11

VAŽNO! Objava druge izmjene natječajne dokumentacije Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“


Sadržaj:

Ministarstvo kulture i medija dana 24. travnja 2024. objavljuje 2. izmjenu natječajne dokumentacije Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“ (referentni broj: NPOO.C1.1.1.R6-I1.04). Dokument s popisom izmjena, kao i nove važeće verzije natječajne dokumentacije,  dostupni su za preuzimanje na mrežnoj stranici sustava eNPOO: GRUPA B.

Posljednje ažuriranje: 24.04.24, 17:14

Najava online informativne radionice u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“ (referentni broj: NPOO.C1.1.1.R6-I1.04)


Sadržaj:

Ministarstvo kulture i medija organizirat će online informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje putem aplikacije Microsoft Teams. Online informativna radionica za obje grupe (A i B) bit će održana u ponedjeljak 29. travnja 2024., a predviđeno trajanje je od 10:30 do 12:30 sati.

Svrha je online informativne radionice detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i kriterijima natječaja te procedurama za prijavu, ocjenjivanje i provedbu projekata. Sudjelovanje na online informativnoj radionici je besplatno.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti prijavni obrazac i poslati ga na adresu elektroničke pošte: npoo-prijava@min-kulture.hr. U obzir će se uzimati prijave pristigle do 25. travnja 2024. (četvrtak) odnosno do popunjenosti kapaciteta i to prema redoslijedu zaprimanja.

Prihvatljivi sudionici će putem elektroničke pošte zaprimiti potvrdu o prihvaćanju prijave te uputu o načinu prisustvovanja i sudjelovanja na online informativnoj radionici.

 

Posljednje ažuriranje: 11.04.24, 14:37


VAŽNO! Objava prve izmjene i dopune natječajne dokumentacije Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“ i novi rok za podnošenje projektnog prijedloga


Sadržaj:

Ministarstvo kulture i medija dana 27. ožujka 2024. objavljuje 1. izmjenu natječajne dokumentacije Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“ (referentni broj: NPOO.C1.1.1.R6-I1.04). Dokument s popisom izmjena, kao i nove važeće verzije natječajne dokumentacije,  dostupni su za preuzimanje na mrežnoj stranici sustava eNPOO: GRUPA B. Kao novi dokument uvodi se Dodatak 1.1. Prijavnog obrasca  kojeg obavezno moraju ispuniti i podnijeti prijavitelji koji su obrtnici i fizičke osobe izvan radnog odnosa koje obavljaju djelatnosti slobodnih zanimanja i članovi su jedne od umjetničkih strukovnih udruga na temelju čijih potvrda se ostvaruju porezne olakšice.

Kako bi prijavitelji imali dovoljno vremena za prilagodbu svojih projektnih prijedloga, početak zaprimanja projektnih prijava pomaknut je na dan 30. travnja 2024. (od 8:00h), a prijave će se moći podnositi do dana 1. srpnja 2024. godine (do 16:00h).

Posljednje ažuriranje: 27.03.24, 15:29